Технологичният предприемач и създател на популярната антивирусна програма McAfee - Джон

...
Технологичният предприемач и създател на популярната антивирусна програма McAfee - Джон
Коментари Харесай

Испания арестува технологичния магнат Джон МакАфи

Технологичният бизнесмен и основател на известната антивирусна програма McAfee - Джон МакАфи е задържан в Испания по обвиняване за укриване на налози и следва да бъде екстрадиран в Съединени американски щати,  предадоха интернационалните осведомителни организации.

МакАфи е упрекнат, че не е подавал американски данъчни заявления от 2014 до 2018 година и е укрил активи, в това число недвижими парцели, транспортно средство и яхта, приписвайки ги на името на други, заяви прокурорът. Обвинителен акт, върнат през юни, беше още веднъж публикуван във вторник, откакто той е бил арестуван, напомня BLoomberg като се базира на публично известие на американското министерство на правораздаването. То също удостоверява публично новината за задържането на МакАфи. 

Прокурорите настояват, че МакАфи е спечелил милиони долари посредством разпространение на криптовалути, консултантска активност и продажба на правата върху историята на живота си за документален филм, само че в никакъв случай не е подавал данъчни заявления. Вместо това приходите му са били изплащани по сметки, водени на имена на други, настояват прокурорите.

Министерството на правораздаването има намерение да съди 75-годишния МакАфи за укриване на налози и съзнателно непредставяне на данъчни заявления от 2014г. до 2018 година, до момента в който Комисията по скъпи бумаги и борсите го упреква, че е препоръчвал избрани цифрови валути на своите почитатели в Туитър, без да разкрива, че са му били платени милиони долари, с цел да го направи.

МакАфи е застрашен от съществено наказване - до пет години затвор, в случай че бъде наказан за укриване на налози и една година, в случай че бъде приет за отговорен, че не е подал данъчни заявления.

Компютърният магнат основава едноименната компания за антивирусен програмен продукт още през 80-те, само че се отдръпва от нея през 90-те.

Името му стана известност в целия свят през 2012 година, когато беше потърсен от органите на реда след убийството на съседа си в Белиз.  След като избяга от управляващите, той се завърна в Съединени американски щати и се кандидатира за президент на изборите през 2016 година  Тази година МакАфи се кандидатира още веднъж, само че завърши акцията си през март.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР